Σας αρέσουν τα γλυκά?
εγώ έχω μια ιδιαίτερη σχέση μαζί τους...
ειδικά όταν είναι τοοοοσο σοκολατένια
η συνταγή είναι απο το ίντερνετ...
τι είναι το ίντερνετ?
είναι το μέρος που πάω και βρίσκω συνταγές...και άλλα πολλά
Κάνοντας μια περιήγηση στο ίντερνετ
θα ανακαλύψετε συνταγές μαγειρικής αλλά και ζαχαροπλαστικής
ας δούμε τώρα τα υλικά μας με προσοχή:
3 φλιτζάνια αλεύρι
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 ½ φλιτζ. ζάχαρη
1 ½ φλιτζ. Βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζ. δάκρυα σοκολάτας κουβερτούρας
6 αβγά
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
αλεύρι, για τα φορμάκια
1 φλιτζ. Βιτάμ για τα φορμάκια
σιρόπι σοκολάτας
σιρόπι σοκολάτας
και τώρα μπορούμε να εκτελέσουμε...
το γλυκό μας
1 Λιώσε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και κοσκίνισε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
2 Τώρα μπορούμε να περάσουμε στο μίξερ: χτύπα το Βιτάμ και, μόλις αφρατέψει, πρόσθεσε τη ζάχαρη (σιγά-σιγά) και συνέχισε να τα χτυπάς αλύπητα, μέχρι να ασπρίσουν.
3 Στη συνέχεια, πρόσθεσε ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα και ρίξε σιγά-σιγά το μείγμα με το αλεύρι - όπως βλέπεις δεν είναι συνταγή για βιαστικούς.
4 Μόλις απορροφηθεί το αλεύρι, πρόσθεσε τη σοκολάτα και τα δάκρυα σοκολάτας ανακατεύοντας, ώστε να αναμειχθούν.
5 Άλειψε τώρα τα φορμάκια με το Bιτάμ, αλεύρωσέ τα και τίναξέ τα από το περιττό αλεύρι.
6 Γέμισε τα ¾ από κάθε φορμάκι με το μείγμα και ψήσε για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
7 Μετά βγάλε τα μάφινς από το φούρνο, άφησέ τα να κρυώσουν λίγο, πριν τα ξεφορμάρεις, και σέρβιρέ τα γαρνίροντάς τα με σιρόπι σοκολάτα -με τι άλλο;
2 Τώρα μπορούμε να περάσουμε στο μίξερ: χτύπα το Βιτάμ και, μόλις αφρατέψει, πρόσθεσε τη ζάχαρη (σιγά-σιγά) και συνέχισε να τα χτυπάς αλύπητα, μέχρι να ασπρίσουν.
3 Στη συνέχεια, πρόσθεσε ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα και ρίξε σιγά-σιγά το μείγμα με το αλεύρι - όπως βλέπεις δεν είναι συνταγή για βιαστικούς.
4 Μόλις απορροφηθεί το αλεύρι, πρόσθεσε τη σοκολάτα και τα δάκρυα σοκολάτας ανακατεύοντας, ώστε να αναμειχθούν.
5 Άλειψε τώρα τα φορμάκια με το Bιτάμ, αλεύρωσέ τα και τίναξέ τα από το περιττό αλεύρι.
6 Γέμισε τα ¾ από κάθε φορμάκι με το μείγμα και ψήσε για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
7 Μετά βγάλε τα μάφινς από το φούρνο, άφησέ τα να κρυώσουν λίγο, πριν τα ξεφορμάρεις, και σέρβιρέ τα γαρνίροντάς τα με σιρόπι σοκολάτα -με τι άλλο;
ελπίζω να γλύκανα το βράδυ σας
και να μην ψάχνετε ζαχαροπλαστείο... βραδυάτικα :)))
kiss...fancy~
wow, great post, great recipe.
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://rock4less.blogspot.co.uk/
hi Kim...sweet post :)
Διαγραφήkiss...fancy~
Μιαμ! Μιαμ! Πεντανόστιμο φαίνεται!!! Ειδικά στη φωτογραφία αυτή.... σοκολατένια κόλαση!!!!! χιχι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε περιέλαβα στην Βόλτα στη Γειτονιά #23 :)
Καλή εβδομάδα!!!
Φιλιά!!!
Ω τι γλυκό ...σε ευχαριστώ πολύ :)
Διαγραφήkiss...fancy~