fancy sweet delights


λεκέδες στο τραπεζομάντιλο

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Τα πιο υπέροχα κοκτέιλ του φετινού Καλοκαιριού

Πέρασε η εποχή του screwdriver, του mojito και του cosmopolitan. 
Πλέον έχουν επιστρέψει τα κλασικά κοκτέιλ όπως το martini, 
αλλά με μικρές πινελιές ανανέωσης από καινούργια υλικά. 
Αν ψάχνετε το ποτό που θα σας συντροφεύει,
 ρίξτε μια ματιά στην λίστα μας με τα 10 πιο δημοφιλή κοκτέιλ
 και διαλέξτε ένα με υλικά που σας αρέσουν.



Calimocho



Το Calimocho είναι ίσως το πιο δημοφιλές από τα ποτά της σεζόν, και είναι και από τα πιο απλά. Κόκκινο κρασί με κόλα. Μπορεί να σας ρίξουν παράξενες ματιές όταν το παραγγείλετε αλλά θα σας αρέσει τόσο, που δεν θα σας νοιάξει για πολύ. Αποτελεί αγαπημένο ποτό των Ισπανών και συχνά είναι ο τρόπος για να «εξευγενίσουν» το φτηνό κρασί. Σερβίρετε με πολύ πάγο και μπορείτε να προσθέσετε ούζο ή άλλο λικέρ με γλυκάνισο.

Tinto de Verano



Άλλο ένα ποτό των Ισπανών για το καλοκαίρι είναι το κόκκινο κρασί με Fanta ή με λεμονάδα. Μοιάζει αρκετά με σαγκρία αλλά δεν χρειάζεται να μπείτε στην διαδικασία να κόψετε τα φρούτα και να κάνετε πολύ φασαρία. Το όνομα του στα Ισπανικά σημαίνει «κόκκινο κρασί του καλοκαιριού» και αρέσει τόσο πολύ που πλέον πωλείται έτοιμο στα super market.

Aperol spritz



Στο διάσημο εστιατόριο Antico, στο Λονδίνο, έχουν φτιάξει την δική του εκδοχή του ιταλικού κοκτέιλ Aperol Spritz. Το Aperol είναι παραδοσιακό Ιταλικό απεριτίφ, χαμηλό σε αλκοόλ και σε αυτήν την μορφή του αποτελεί μία πολύ δροσιστική επιλογή για την άνοιξη-καλοκαίρι 2013!

Κάντο μόνος σου:

175ml prosecco
50ml Aperol
Λίγη σόδα

Μία φέτα πορτοκάλι

Γέμισε ένα μεγάλο ποτήρι με πάγο και πρόσθεσε το prosecco. Γέμισε με το Aperol και λίγη σόδα. Γαρνίρετε με την φέτα πορτοκαλιού.

Posh Pink Tea



Το Posh Pink Tea είναι ένα από αυτά τα δροσερά, φρουτώδη κοκτέιλ που συνηθίζουμε το καλοκαιράκι. Ιδανικό για μία βραδιά με φίλους στο μπαλκόνι ή την αυλή!

Κάντο μόνος σου:

100ml Earl Grey τσάι, παγωμένο
20ml λικέρ από κόκκινα φρούτα

30 ml Gin
20ml χυμό λεμόνι
10ml σιρόπι από κόκκινα φρούτα
Λίγη σόδα

Τρίψτε τον πάγο με το τσάι και το gin και βάλτε τα σε κολονάτο ποτήρι σαμπάνιας. Ρίξτε το λικέρ, τον χυμό λεμόνι και το σιρόπι. Γεμίστε το ποτήρι με την σόδα και γαρνίρετε με μία φέτα λεμόνι και αν έχετε φρέσκα φρούτα του δάσους (μούρα ή μύρτιλα).

Παγωμένςο latté Baileys



Τον παγωμένο καφέ το καλοκαίρι τον τιμάμε ιδιαιτέρως. Ειδικά στην Ελλάδα, που κάθε σπίτι σχεδόν ξυπνάει με έναν φραπέ. Αν όμως σας αρέσει εξίσου ένα παγωμένο freddo espresso δοκιμάστε αυτό το κοκτέιλ το καλοκάιρι.

Κάντο μόνος σου:

1 δόση espresso (να έχει κρυώσει)

Baileys με γεύση μπισκότο

35ml γάλα

Γέμισε ένα ποτήρι με πάγο και πρόσθεσε το Baileys και το γάλα. Ρίξε τον καφέ αργά ώστε να μείνει πάνω ο αφρός.

Vietnamese Sôn Tinh



Άλλο ένα ποτό από ένα γνωστό εστιατόριο της Αγγλίας. Είναι στην ουσία μία μίξη των παραδοσιακών κρασιών ρυζιού του Βιετνάμ με λικέρ από φρούτα. Ο συνδυασμός αυτός γεννά ένα ποτό που είναι σχετικά βαρύ αφού παίζει μεταξύ 27% έως 38% αλλά δεν παύει να είναι δροσιστικό. Του πάει να είναι πολύ παγωμένο και αν θέλετε μπορείτε και να το χτυπήσετε. Πεντανόστιμο!

One For The Road beer cocktail



Η ελεύθερη μετάφραση είναι «Ένα τελευταίο για τον δρόμο» και το υλικό –που κερδίζει έδαφος στα κοκτέιλ φέτος- είναι η μπύρα. Η συμβουλή μας να δοκιμάσετε το συγκεκριμένο πριν από οποιοδήποτε άλλο και θα γίνετε φανς! Ανακατέψτε gin, μούρα, ένα bitter της αρεσκείας σας, φρέσκο χυμό λεμόνι και φρέσκα φύλλα βασιλικού.

Hoxton sangria



Αν ακόμα δεν πήρατε την δόση σας από Ισπανία, δοκιμάστε αυτήν την εναλλακτική της διάσημης σαγκρίας με Hoxton gin.

Κάντο μόνος σου:

40ml Hoxton Gin

25ml χυμό ανανά

25ml κρασί rioja

20ml Chambord

Λίγο bitter της αρεσκείας σας

Ανακάτεψε μαζί όλα τα υλικά σε ένα σέικερ. Γέμισε ένα μεγάλο ποτήρι κρασιού με πάγο, ρίξε το μίγμα και σέρβιρε με μία φέτα πορτοκάλι.

Midori iced chi




Αυτό είναι ίσως το πιο ασυνήθιστο κοκτέιλ στην λίστα μας. Συνδυάζει λικέρ από πεπόνι και gin με πράσινο τσάι. Μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας τέτοιο gin απλά βυθίζοντας 2-3 φακελάκια πράσινο τσάι στο gin. Το αφήνετε να εμποτιστεί με το άρωμα για μία εβδομάδα και είναι έτοιμο.

Κάντο μόνος σου:

25 ml λικέρ από πεπόνι

35 ml gin με πράσινο τσάι

20 ml σαμπούκα

20 ml φρέσκο χυμό από λάιμ

50 ml φρέσκο χυμό μήλο (χωρίς να το σουρώσετε)

Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ με μερικά παγάκια. Βάλτε το κοκτέιλ σε ψηλά ποτήρια και γεμίστε με τριμμένο πάγο. Γαρνίρετε με μήλο.

 
Υπάρχουν διάφορες τάσεις στα ποτά της άνοιξης και του καλοκαιριού φέτος
 και ελπίζουμε με την μικρή μας λίστα να σας προκαλέσαμε
 να φτιάξετε κάποια από αυτά ή να δοκιμάσετε νέα. 
Στην υγειά σας.

Πηγή: msn.com







kiss...fancy~

2 σχόλια:

  1. Τέλεια μοιάζουν όλα!! Πολύ φρουτώδη και καλοκαιρινά!!!! Σ' ευχαριστούμε πολύ για τις προτάσεις!!!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Hello...Cupcakes ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...