fancy sweet delights


λεκέδες στο τραπεζομάντιλο

Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013

sandwich με... "Λιαστες" Ντοματες Στο Φουρνο !!!



ένα απλό σάντουιτς...

ψωμί, ψημένη ντομάτα, μαγιονέζα, μπέικον

μμμ νόστιμο...!!!


θα  μπορούσαμε να κάνουμε τις ντομάτες μας λιαστές
με τον παραδοσιακό τρόπο 
αλλά αρκούν και λίγες ώρες στον φούρνο ;)


μπορούμε να το καταναλώσουμε
οποιαδήποτε στιγμή

αφού τοποθετήσουμε όσα θέλουμε στην κατάψυξη!!!



"Λιαστες" Ντοματες Στο Φουρνο

απο  my super theory of super everything

Τα μονα που χρειάζονται είναι τομάτες,
ένας φούρνος,ένα ταψί,
μυρωδικά,αλάτι χοντρό κ ελαιόλαδο.


Διαδικασια


  • Κοβουμε το κεφαλι της τοματας κ επειτα την κοβουμε στα δυο.
  • Τη στιβουμε μαλακα με το χερι για να φυγουν τα ζουμια κ με ενα κουταλακι η με το χερι αφαιρουμε οτι σπορους εχουν μεινει.
  • Οταν τις κοψουμε ολες και τις ετοιμασουμε αναβουμε το φουρνο στους 100 -120 βαθμους περιπου κ ετοιμαζουμε το ταψι.Στο ταψι βαζουμε καποιες στρωσεις αλουμινοχαρτο κα βαζουμε πανω τις τοματες με τη φλουδα στο ταψι.
  • Τις αλατωνουμε με το χοντρο αλατι κ βαζουμε τα μυρωδικα που θελουμε(εγω εβαλα μονο θυμαρι φρεσκο κ πιπερι)
  • Τις αφηνουμε να γινουν στο φουρνο(εμενα μου πηρε περιπου 3μιση με 4 ωρες).Αλλα ο χρονος λογικα διαφερει με τη τοματα κ με το ποσο αλατι εχουμε βαλει,οποτε τσεκαρουμε ανα διαστηματα.
  • Ετοιμαζουμε το βαζακι που θα τις βαλουμε μεσα,αποστειρωνοντας το η σε ζεστο νερο η στο φουρνο.
  • Οταν γινουν κ παγωσουν λιγο τις βαζουμε στο βαζακι πιεζοντας τις λιγο κ μετα βαζουμε το ελαιολαδο και οτι αλλο θελουμε(θυμαρι,θρουμπη,σκορδο,δεντρολιβανο...)
  • Τις πιεζουμε παλι με ενα κουταλι για να φυγει ο τυχον αερας που εχει εγκλωβιστει μεσα.
  • Κλεινουμε αεροστεγως το βαζακι κ το βαζουμε σε ενα σκιερο κ δροσερο μερος για 10 μερες κ ειναι ετοιμο.

Τωρα το ποσο καιρο μπορουμε να το διατηρησουμε δε ξερω ακομα.
Διαβασα απο 2 βδομαδες μεχρι κ χρονο.Αν ανοιχτει σιγουρα θελει ψυγειο κ θα περιοριστει η διαρκεια ζωης του.Αεροστεγως κλεισμενο στο σκιερο μερος πιστευω οτι θα κρατησει αρκετο καιρο.


 
½ φλιτζάνι μαγιονέζα

3 κουταλιές της σούπας βασιλικό, ψιλοκομμένο

Ανακατεύετε μαζί τη μαγιονέζα και το βασιλικό....


έτοιμο το μείγμα μας ;)


σε δύο φέτες ελαφριά φρυγανισμένου ψωμιού, βάζετε
 ένα γενναιόδωρο στρώμα από το παραπάνω μείγμα

και προσθέτετε το τραγανό μπέικον

 
βάζετε αρκετό μαρούλι
και ψητές ντομάτες


φυσικά το τρώμε την ίδια στιγμή το σάντουιτς

αλλά μπορούμε να έχουμε στο πιάτο μας
οποιαδήποτε ώρα
 
ένα γευστικό σάντουιτς

αφού μπορούμε να καταψύξουμε όσα θέλουμε!!!

καλή όρεξη ;)





kiss...fancy~




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Hello...Cupcakes ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...